Havets wallenbergare

Havets wallenbergareHej vänner, idag är det fisktisdag! Jag testar att göra havets wallenbergare med inspiration från Jennys matblogg, väldigt inspirerande, dock väldigt mycket godis, så om du triggas av sådant så är det ingen sida för dig. Det är alltså ingen LCHF-blogg, bara vanlig mat, men det äter vi ju ganska ofta. Man får ju göra om recepten lite, jag ändrade paneringen och serverar med vitkålsmos istället för potatismos och hoppar över ärtorna. Det blir inte så mycket wallenbergare kvar, men dels är det lite mycket kolhydrater, men fram för allt gillar jag inte ärtor särskilt mycket.

Havets wallenbergare

– 2 stora portioner
Jag halverade originalreceptet som skulle vara för 4 personer, men det blev väldigt mycket mat.

400 g (1 paket) tinad torsk (eller annan fisk)
1 äggula
1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
1 msk pressad citron
1/2 msk färsk, finhackad dill (jag brukar använda fryst, men just idag råkade jag ha färsk hemma)
citronpeppar

Till panering

2 msk mandelmjöl
2 msk pofiber

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa torsken med dill, citron, grädde, ägg, salt och citronpeppar. Jag hade en äggula i eftersom det är så svårt att ha i ett halvt ägg, men minskade på grädden lite istället. Smeten ska vara ganska lös, men om den inte är det kan du hälla på 1 msk grädde till. Forma till biffar och vänd dem i paneringen. Bryn dem i rejält med smör någon minut på varje sida, och låt de sedan gå klart i ugnen. Mina fick gå i ugnen 15 minuter, men blev lite torra, så kanske 12 minuter? Det beror ju på ugnen och hur länge de fick gå i stekpannan innan man satte in dem.

Servera med vitkålsmos och pressa lite citron över.