Hej vänner,
Idag provade jag en ny variant på kletig sallad, nämligen med gurka istället för zucchini, och det blev supergott. Jag älskar att hitta nya tillbehör. Gurka är ju knaprigare, och inte lika besk som zucchini. Jag gjorde en variant med pepparrotsost, och hade i rostade sesamfrön, och sesamfröna var verkligen pricken över i, supergott! Hoppa inte över fröna om ni gör denna.

Gurksallad

1,5 dl tärnad gurka
2 msk crème fraiche
2 msk majonnäs
1 msk färskost pepparrot (jag hade cantadou)
1,5 msk klippt gräslök
1 msk skalade sesamfrön
salt och svartpeppar

Gör så här:

Börja med att rosta sesamfröna i en torr stekpanna, och ställ dem att svalna. Gör ihop creme fraiche, majonnäs och pepparrotsosten till en jämn smet. Tärna gurkan, skala om du vill, jag gjorde inte det. Om gurkan är väldigt vattnig kan man skära bort kärnhuset i mitten. Blanda i gurkan och klipp över gräslök. Blanda ned sesamfröna när de svalnat.

Servera gurksalladen men någon god fisk, jag hade varmrökt lax.