Hej vänner,
Ibland är det skönt att göra det riktigt enkelt för sig, speciellt när solen skiner ute, och man bara vill vara ledig. Idag blev frusen spenat från frysen, perfekt nödproviant när man inte orkar laga mat. Smält lite smör i en kastrull. Lägg i frusen spenat, och låt den tina. Häll på grädde, lite i taget under omrörning. Räkna med en halv till en deciliter per portion. Jag brukar ta ungefär 150 gram spenat, men jag är väldigt förtjust i spenat, så du kanske klarar dig med mindre.

Salta och peppra, och voilá, gräddstuvad spenat. Jag brukar även ha lite muskotnöt i spenatstuvningen, men var försiktig så du inte tar för mycket, då blir det inte gått. Till min spenat hade jag gravad lax idag, men om du föredrar det går det lika bra med kallrökt lax, eller varför inte stekt korv. Pressa lite citron över, och klart! Väldigt enkelt, och väldigt gott! Ha en skön kväll, och lyllos er som har semester kvar nu när sommaren äntligen behagade dyka upp 🙂

1 Comment

  1. […] Redan hungrig, så det blir tidig middag. Langos igen, med rester av stuvad spenat och gravad lax, toppad med lite rom. Nu är klockan 16:20, och jag ska snart äta den sista langosen med ost och […]

Comments are closed.