Hallå vänner,
Midsommar är ju ganska fritt vad gäller mat, de flesta vill ha sill och potatis, men i övrigt är det ganska fritt fram. Ett måste är dock jordgubbar, och jag tycker det är så gott att det är synd att krångla till det. Hemgjord vaniljglass med svenska jordgubbar, det blir inte mer sommar än så!
Glassen är godast direkt från glassmaskinen, men jag såg ett tips på tv om man skulle få glass över och ställer den i frysen så kan man ta fram den vid ett senare tillfälle, smälta den och sedan köra den i glassmaskinen igen så blir den som ny.
Ska du göra glass till midsommar så är det bara en fördel att göra smeten dagen innan och ställa den i kylen över natten, smakerna kommer fram bättre då.
Vaniljglass LCHF
3-4 äggulor
3 dl lättvispad grädde
3 msk sötning (t ex sukrin)
1 krm vaniljpulver
(ev 1-2 msk sprit om du inte tänker äta upp allt på en gång)
Gör så här:
Vispa äggulor, sötning och vaniljpulver fluffigt så det blir nästan vitt. Vik ned den lättvispade grädden. Helst ska smeten stå några timmar så den får sätta sig, men jag brukar inte ha tålamod att vänta, och det brukar gå bra ändå. Om man fryser hemmagjord glass brukar den bli väldigt hård, men jag tycker det funkar med lite sprit i. Räknar du kolhydrater så är det ju bättre med ren sprit än t ex likör, men det är ändå en väldigt liten mängd. Ta det du gillar och har hemma.
Här hittar du mina andra glassrecept.