Frisk med LCHF – 100 recept med riktig mat

Frisk med LCHFDenna bok har stått lite undangömd i bokhyllan, så jag tänkte jag skulle plocka fram och läsa, och prova ett par recept. Boken kom ut 2010, ursprungligen i Norge, och är skriven av Dr. Sofie Hexeberg och Gunn-Karin Sakariassen.

Slarvfel på var och varannan sida tycker jag är väldigt störande, speciellt som detta är den andra utgåvan, dessutom dyker det upp ingredienser här och var som jag aldrig har hört talas om, vad är Udo´s choice till exempel?

En annan sak som jag störde mig lite på är att man börjar med att säga att lunch är den viktigaste måltiden under dagen, och sedan presenterar man lunchförslag som sallad eller smörgås eller lite hop-plock av kallskuret och grönsaker. Detta är ju en norsk bok, så det är kanske förståligt, men ändå. I middagsdelen kommer sedan en hel del lagad mat, så det är ändå ganska många recept i boken (100 gissar jag). En annan sak som är bra är att väldigt lite fokus läggs på sötsaker och efterrätter, bara  10 av de 100 recepten. Det har gått ett tag sedan denna bok skrevs, och sedan dess har nog recepten utvecklats, och recepten i denna bok känner nog alla till som har ätit lchf ett tag, men är man helt ny kan detta vara en bra början. Den innehåller både veckomenyer och förslag på vad man bör ha hemma. Dock har det kommit mycket nya produkter som inte finns med i boken, men det behöver inte nödvändigtvis vara en dålig sak. LCHF bör handla om att äta riktig mat, och det gör den här boken. Enkelt och utförligt, men inte jättespännande. Boken finns på t ex
Adlibris, Bokus och CDon.

En reaktion på ”Frisk med LCHF – 100 recept med riktig mat

Kommentarer är stängda.