Hallå kamrater,

Igår kväll var det kräftskiva med familjen, trevligt! Sist på bollen som vanligt testade jag lchf focaccia som tillbehör, och det var inte alls dumt. Jag fegade lite med fyllningarna, så nästa gång ska jag ta lite mer lök och rosmarin. Jag använde en mindre ugnsform, ca 18 * 25 cm.

Focaccia

Ingredienser
4 ägg
200 g philadelphiaost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
100 g fetaost
1 liten rödlök, skivad
rosmarin
Havssalt, Olivolja

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffiga.
Tillsätt Philadelphiaosten och rör om.
Tillsätt det smälta smöret och rör om.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en långpanna (ca 18×25 cm).
Peta ner hackad fetaost och rödlök i smeten.
Strö över rosmarin och havssalt. Ringla på olivolja.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.