Hej vänner,
Idag blev det en riktigt smaskig lunch, fisksoppa. Receptet har jag ursprungligen fått av min kompis Lotta K. Originalreceptet hade bara torsk, men jag hade ett halvt paket torsk i frysen, så jag blandade med lax.

Fisksoppa

– 4 portioner

2 gula lök
1 klyfta vitlök
250 gram torsk
200 gram lax
100 gram skalade räkor
1 burk finkrossade tomater
1,5 dl vitt vin (jag tog castillero del diablo)
2 dl vispgrädde
1 paket saffran
1 tärning fiskbuljong
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Hacka lökarna och fräs dem (både gul och vit)
  • Häll i tomatkross
  • krydda och låt koka upp
  • Häll i vitt vin, saffran och vispgrädde – låt småputtra
  • Lägg i fisken i bitar
  • Puttra 8-12 min
  • Lägg i räkorna sist och bara värm dom
  • Smaka av