Dyrt med LCHF?

Zucchini

Många frågar om det inte är dyrt att äta LCHF, och på sätt och vis kan man ju säga att det är det, om man räknar med att ekologiska varor och gräsbetat kött är dyrare än “vanliga” oekologiska varor. Jag är väldigt fattig för närvarande, och väljer därför ekologiskt när det inte är så stor skillnad på priset, förutom när det gäller ägg, för där är det så stor skillnad på smaken, så där väljer jag alltid ekologiskt.

Var och en måste själv känna efter var gränsen går. Jag har dock några spartips:

Spartips nr 1, Passa på när det är säsong, och stoppa i frysen.

Idag hade ICA Maxi här i Norrköping zucchini för 15:- kilot, så jag köpte 4 stycken som jag tärnar, steker och stoppar i frysen, passar till det mesta.

Spartips nr 2, töm frysen.

Eftersom jag själv följer spartips nr 1 är nu min frys smockfull, så jag tänker göra ett litet experiment. Jag har varit och handlat idag, och jag tänker se hur länge jag klarar att inte handla igen, ett litet prepper-test.

Spartips nr 3, köp inte de här:
Grok

 

Skämt åsido, dessa var svindyra och inte särskilt goda, så köp dem inte, men det gäller en massa specialvaror som många köper inom LCHF, många av dem är onödiga, man måste inte köpa alla specialgrejer, man kommer långt med vanlig mat.