Det är något som skaver…

Propud ice
Hej vänner,
Jag är med i många lchf-grupper på Facebook, och LCHF utvecklas hela tiden, vilket i grunden är bra, men ibland går utvecklingen lite för långt i mitt tycke. Om man gör det så svårt för sig att man i detalj måste läsa varje innehållsförteckning och sedan väga varje bit mat man ska stoppa i munnen så kommer man att ge upp ganska snart, jag lovar.

Bilden har blivit skev. Mitt mål med den här bloggen har hela tiden varit att alla recept och tips jag ger här ska vara godkänt inom lchf, men vem bestämmer det? Administratörerna i den största Facebook-gruppen, kostdoktorn, Annika Dahlqvist eller kanske Sten Sture Skaldeman?

Jag bestämmer vad som passar mig, så får ni kalla det vad ni vill. Du måste hitta din egen bästa kost, och det är inte lätt med alla motstridiga råd från alla håll. Du måste känna efter vad som känns bra i magen, både bokstavligt och bildligt. Vi är alla olika och känsliga för olika saker, så försök lägga lite tid på att hitta det som passar dig.

Apropå sötningsmedel
Jag köpte den nya Propud ice cream igår, den var alldeles för söt för min smak, så då blev jag lite glad. Det betyder att mina smaklökar reagerar som de ska, och jag behöver inte äta den här någon mer gång. Den innehöll dessutom drygt 9% kolhydrater, så ska man vara hård skulle den ändå inte vara godkänd, men det jag ville komma fram till att det har kommit många nya produkter som är godkända inom lchf, men som inte lkönns riktigt bra för mig, och en av dem är sötningsmedel. Coca-Cola har gjort om sin zero till en ny, förbättrad smak och kallar den zero sugar. Den smakar blä, så ett särskilt tack till Coca-Cola för att ni hjälper mig att bli av med den lasten.

Egentligen skulle jag vilja skippa sötningsmedel helt och hållet, men nu kommer jag i alla fall att kunna avstå från aspartam.

Det får bli min tacksamhet för idag, tack Coca-Cola company.