Dagens råd: läs receptet först!

Morotskaka

Hallå kompisar,

Till påskens middag hade jag utlovat en morotskaka, och ett par timmar innan det var dags för middag hos mor och far satte jag igång med morotskaka från Bakasockerfritt, jag tänkte att det är nog ett säkert kort. När jag hade blandat de torra ingredienserna tyckte jag att det såg väldigt lite ut, så ja dubbelkollade receptet, och det var för 3 portioner, och formen skulle vara 12 cm! Jag dubblade ingredienserna, men hade ingen springform som passade, så jag fick ta en vanlig form, och kakan fastnade. Kakan blev ok, men inte jättegod, den hade behövt lite mer kärlek. Toppingen som jag hittade på blev i alla fall god, och det var en trevlig kväll ändå.

receptet på kakan finns på bakasockerfritt.se.

Toppingen

200 gram philadelphiaost
1 msk sukrin 
1 msk björksocker (eller annan sötning)
3 msk vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver.

jakten på den perfekta morotskakan fortsätter…