Chililax
Hej vänner,
Nu var det länge sedan jag var förkyld, men idag har jag grymt ont i halsen, så det är nog på gång. Det fick bli matlåda till middag, men det är ju inte helt fel. Jag brukar se till att ha några matlådor i frysen att plocka fram när man bara inte har lust att laga mat.

Chililax med fetaost

2 personer:
300 g laxfilé i portionsbitar
75 g fetaost (0,5 paket)
1 dl crème fraiche
salt, svartpeppar

Brysselkål:

250 g färsk brysselkål
1 msk olivolja
1 msk smör
0,5 dl finhackad rödlök
1 riven/pressad klyfta vitlök
0,25 citron, pressad saft
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra. Mosa crème fraiche, smulad fetaost och sambal oelek till en slät massa. Salta och peppra. Skär snitt i fiskbitarna och klicka över röran. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.

Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. Tillsätt lök, vitlök och citronsaft.
Salta, peppra och stek i ytterligare 5 minuter på ganska låg värme, bränd vitlök är inte gott.