Chililax

Idag blev det lite lax med brysselkål. Jag tycker det är så himla gott med brysselkål, så jag passar på nu när det är säsong för färsk. Ett bra tips för plånboken (och miljön) är att alltid försöka äta efter säsong så mycket du kan. Chili och vitlök är ju dessutom en underbar kombo.

Chililax med fetaost

2 personer:
300 g laxfilé i portionsbitar
75 g fetaost (0,5 paket)
1 dl crème fraiche
salt, svartpeppar

Brysselkål:

250 g färsk brysselkål
1 msk olivolja
1 msk smör
0,5 dl finhackad rödlök
1 riven/pressad klyfta vitlök
0,25 citron, pressad saft
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra. Mosa crème fraiche, smulad fetaost och sambal oelek till en slät massa. Salta och peppra. Skär snitt i fiskbitarna och klicka över röran. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.

Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. Tillsätt lök, vitlök och citronsaft.
Salta, peppra och stek i ytterligare 5 minuter på ganska låg värme, bränd vitlök är inte gott.