Bullet journal – samlingar

AktieutdelningarHej vänner,

Min första vecka med bujo snart till ända, och jag vill börja med några saker jag har lärt mig:

  1. Storleken på anteckningsboken: Jag tycker allt är plottrigt, jag tror jag vill ha en A4 istället. Jag har ju visserligen ingen tjusig med punker i, mina sidor är helt blanka, men jag tror ändå att jag vill ha en stor. Vi får se när denna anteckningsbok är slut. En sak har jag i alla fall upptäckt, den bok jag har med en stor spiral är inte så bra, den är i vägen för linjalen när man ska rita streck.
  2. Jag gör fel och ångrar mig hela tiden, så att börja skriva med blyerts är en väldigt bra idé så här i början.

Listor, samlingar, collections:

Detta är listor på vad som helst som man vill ha i sin bok. När man börjar med boken har man kanske några som man vet att man vill ha med, och då lägger man till dem någonstans i början. Dessa är tänkt att man återkommer till under året, och uppdaterar, så glöm inte att lägga till dem i innehållsförteckningen så du hittar tillbaka till dem. Under året kommer du kanske på flera listor som du vill ha, och då lägger du bara till dem där du är och skriver upp sidnumret i innehållsförteckningen. Jag har gjort en för mina aktieutdelningar. Jag skriver upp månad för månad vad mitt mål är, och sedan när jag köpt aktier, eller utdelningen ändras så fyller jag i med färg, så siffrorna är målet, och färgen är utfallet. Jag hoppas inte det sjunker, då vet jag inte riktigt hur det ska se ut.