Bokrecension: Viktminskning med LCHF av Åse Falkman Fredrikson

Viktminskning med lchf

Jag ÄLSKAR! kokböcker. De flesta av dem bläddrar jag i när jag söker inspiration till middagen, men denna använder jag hela tiden.
Åse Falkman Fredriksson
Det börjar med en personlig inledning på tre sidor om Åses egen resa, sedan en klassisk inledning för de flesta kokböcker om en viss diet, med en beskrivning av LCHF. Enkelt och översiktligt, lagom långt, inte allt för komplicerat. Lite tips om inköpsställen och problemlösning.
Det första matkapitlet handlar om lunch på språng och 5 snabba luncher.
Kapitel två i receptdelen handlar om frukost och är mycket uppskattat av mig.
Efter detta kommer 6 veckors middagsrecept, varav jag har lagat ett flertal. Recepten är för det mesta enkla, kräver inga speciella förkunskaper, och går ganska fort. Perfekt till middagsmat, och ofta går de att ha i matlådan, vilket passar mig utmärkt, men det bästa av allt, det är gott också!
Middagsrecepten följs av ett kapitel om Tillbehör, och här finns pajdegen som jag har skrivit om tidigare. Suverän!
Såser, dressingar och röror får sedan ett kapitel, följt av Plock och smårätter, och sist, men inte minst Desserter och godsaker. Tryffelkakan är ljuvlig och har blivit min standard när jag ska bjuda på dessert. Uppskattades också på onsdagsfikat på jobbet av icke LCHF:are.
Som ni kanske har anat får denna bok ett topp-betyg av mig. Jag tror allt jag lagat hittills har varit gott, och blivit lyckat. Instruktionerna är enkla att följa, och ingredienserna finns för det mesta att hitta på stormarknaden, eller så är de stapelvara i “LCHF-köket”. Min bästa LCHF-kokbok. Åse driver också min favoritblogg 56kilo.
Boken kan du köpa på t ex Bokus, Adlibris eller cdon.

5 reaktioner på ”Bokrecension: Viktminskning med LCHF av Åse Falkman Fredrikson

Kommentarer är stängda.