Hej vänner, idag testade jag blomkålstoast som varit en favorit på youtube ett tag. Den var lättare att göra än jag trodde, jag trodde de skulle vara svåra att hantera, men de var de inte. Jag hämtade ingredienserna från lesscarbs.se. Det blev sådär, de blev lite blöta, trots att jag gjorde dem tunna, men i filmen använder de ångad blomkål och pressar dessutom ut fukten efteråt, så det ska jag testa nästa gång. Trots detta höll de ihop bra, och var inga problem att flytta från plåten till stekpannan, eller att vända.
Blomkålstoast
Ingredienser
1 litet blomkålshuvud
2 ägg
1 tsk salt
2 dl riven ost
Valfri fyllning
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Kör blomkålen till ris i matberedare.
(Kör i micron 7 minuter, och pressa ut överflödig vätska med en handduk)
Blanda alla ingredienser och klicka ut på två plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen tills de fått färg, 15-20 minuter
Lägg smör i en stekpanna på medelstark värme. Lägg i en macka, och lägg på fyllning. Jag tog ost, skinka, ost. Det är bra att börja och avsluta med ost, eftersom det klibbar ihop mackan. Vänd och stek den andra sidan. Klart!
En reaktion på ”Blomkålstoast”
Kommentarer är stängda.