Blogg100 och crepes

Crepes

Hej vänner,
Idag blev det supergoda crepes med kantarellstuvning. Kantarellerna kom från en konservburk, såklart är det mycket godare med färska, men det är ju ett tag kvar. Jag gjorde mina bästa pannkakor med kantarellstuvning, rullade ihop, och gratinerade i ugnen på 225 grader grill i c:a 5 minuter. Jag brukar inte gratinera mina crepes, utan äta pannkakor med kantarellstuvning, och ska jag vara helt ärlig så är det lika gott.

Tunna pannkakor

c:a 4 stycken
2 ägg
1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl vatten
1 msk fiberhusk
2 tsk sötströ
1 tsk salt

Vispa ihop alla ingredienser, och stek i mycket smör. Ha lite lägre värme än med vanliga pannkakor, och gör dem lite mindre, så håller de ihop.

Om smeten blir för tjock mot slutet kan man späda med lite extra grädde.

Kantarellstuvning:

1 burk kantareller
0,5 charlottenlök, eller 1 msk hackad rödlök
Vispgrädde
Salt och peppar
(några droppar kantarellfond)

Häll av vattnet från svampen och stek dem i smör. Finhacka lök och tillsätt i pannan. Häll på grädde lite i taget tills den har kokat in och du får en lagom konsistens på stuvningen. Salta och peppra. Idag tog jag en liten skvätt kantarellfond i för att lyfta fram smaken, en knapp tesked. Tänk på att fonden är salt.

Blogg100
Idag antar jag utmaningen Blogg100, 1 inlägg varje dag i 100 dagar. Förra året trodde jag att jag hade klarat det, men när jag gick igenom mina inlägg var det bara 99, så i år ska jag fixa 100 på 100 dagar.

En reaktion på ”Blogg100 och crepes

Kommentarer är stängda.