broccolipaj

Dagens middag blev bacon- och broccolipaj

Pajskalet är samma som jag brukar göra, kommer från 56kilo

Pajdeg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Blanda ned övriga ingredienser och kör till en deg.
Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader
Tryck ut degen i en pajform
Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg.

Fyllning
250 g fryst broccoli
0,5 purjolök
1,5 paket bacon
4 dl ost
3 dl créme fraiche
3 ägg

Koka upp broccolin i lättsaltat vatten, häll av.
Stek bacon och skär purjon i bitar. Täck botten med ost, och
fördela bacon, broccoli och purjo i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, créme fraiche och resten av osten, salta och peppra. Häll över pajen och grädda i 35-45 minuter i 200 grader.

3 Comments

Comments are closed.