Att leva sitt bästa liv

Bujo utkastHej vänner,

Ni som följer mig vet att jag har varit lite oinspirerad av mat den senaste tiden, och faktum är att livet består av mer än mat och kosttillskott och kolhydrater. Anledningen till att jag (försöker) äta som jag gör är ju för att må bra, och trivas med mig själv och mitt liv, och en sak som jag har kommit på på senare tid att jag saknar är att vara kreativ. Många som bloggar om mat är ju så kreativa i upplägg och foto, men jag lyckas liksom inte komma dit, jag har inte tillräckligt med tålamod.

När jag var ung, innan jag började jobba så tecknade jag ofta och mycket, och senare lyssnade jag väldigt mycket på musik, och nu för tiden gör jag varken eller. Jag tittar mest på TV, inget ont i det, men det föder inte så mycket kreativitet. Min TIVO-box har inte ens stöd för att göra egna kategorier att sortera in mina inspelade program i :). Jag tittar mycket på andra kreativa människor, och blir väldigt inspirerad, men sen gör jag aldrig något åt det, någon mer? Jag brukar titta på masterchef t ex, där lagar de ofta mat som skulle kunna passa, men jag tror aldrig att jag verkligen har lagat något, någon gång har jag skrivit upp en idé för att jag har tänkt laga det längre fram. För att inte tala om alla bakprogram, det är riktigt självplågeri.

Något som jag faktiskt gör däremot, och som jag älskar, är att planera. Jag tycker det är väldigt avkopplande att skriva ned allt jag har i huvudet när det blir för många saker där, och oftast så slipper jag känslan av att jag har glömt något, men inte kan komma på vad det är. Jag testade ett organisationssystem av David Allen, på svenska heter den Få det gjort! Svart bälte i vardagseffektivitet jag har skrivit om det tidigare i inlägget stressfria dagen. Den här metoden har faktiskt inte funkat så bra för mig, det var lite för många moment, men jag tar med mig några bitar därifrån, och håller just nu på att titta på Bullet Journaling, jag dök på en video på Youtube från Boho Berry och blev jätteinspirerad, främst eftersom man skriver allt för hand, och att man skriver allt på samma ställe. Innan jag springer iväg och köper fina pennor och anteckningsböcker (som jag älskar) ska jag testa och se om det är något för mig, och om det är något jag kommer att hålla i, och vad det ger. Jag tänker göra en i A4 för jobbgrejer, idéer tid blogginlägg, recept mm, och en privat i A5 som verkar vara det vanligaste formatet för bullet journal. Jag kommer även att lägga in jobbmöten och liknande i den privata, den stora är mer idéer och planer, inte att-göra. Grejen med bullet journal är att det är så fritt, så man kan anpassa den precis som man vill, men det går åt en del övning för att få det så enkelt som möjligt, men inte enklare, som Einstein har sagt. Jag börjar med två anteckningsböcker, men innan jag börjar så sätter jag upp strukturen i en pärm så jag kan flytta sidorna

Jag planerar att hålla er uppdaterade om hur det går med min bullet journal på söndagarna framöver, nästa söndag får ni se hur upplägget blev.

Är det någon som har testat? Hör gärna av er i så fall och berätta era erfarenheter.

Undrar ni hur det ser ut så gå in på Pinterest och kolla in min anslagstavla eller sök på bullet journal.