Äntligen dags för ny anteckningsbok!

Index Hallå kamrater,
Först vill jag be om ursäkt för att det varit så skralt med inlägg här på sista tiden. Det här inlägget skriver jag idag tisdag, men egentligen är det söndagens inlägg. Jag vill gärna samla alla mina planeringsinlägg till söndagar, därför väljer jag att ändå lägga detta i söndags.

Jag upptäckte bullet journal hos www.bohoberry.com, och jag hämtar det mesta av min inspiration från henne. Jag försöker att själv bli mer kreativ, och hitta en egen stil, men jag tror på att härma och vartefter kommer en egen stil att uppstå av sig själv. Det är bara att öva, öva och öva. Om det blir jättefult när man försöker göra något fint så ger man upp rätt snabbt, så mitt råd är att kopiera andra, och hålla det så enkelt som möjligt från början. Du kan alltid gå tillbaka och dekorera sidorna i efterhand, så låt dig inte hindras av att du inte känner att du är bra på att texta och rita. Och det fina är ju att du gör precis som du vill, om du inte vill dekorera alls är det bara att strunta i det!

När jag började sa jag att jag inte skulle lägga några pengar på detta förrän jag såg om det var något jag ville fortsätta med, men jag blir mer och mer frälst ju mer jag håller på, så det har blivit några pennor, och två nya böcker. Nu börjar det äntligen bli dags att börja med en ny anteckningsbok. Jag kommer att ha en Leuchtturm 1917 A5 till mina att-göra-listor och dagliga planering, även den som rör företaget, och en A4 till företaget. Den stora företagsboken kommer jag att ha till listor, mål, planer och liknande.

Jag tänker börja med min nya anteckningsbok första juni, men först måste jag ha en plan för hur jag ska lägga upp den, och vad jag ska föra över från min gamla.

Flytta till en ny bullet journal

1. Se till att index är helt uppdaterat

2. Markera de delar du vill flytta över med en färg (jag valde blå)

3. Gå igenom din gamla bok, och gör en plan för din nya anteckningsbok, vad vill du ha med, och vad blev inte så bra? Jag vill ha fler mål, månadstrackern tänker jag testa med en veckologg istället, jag var så dålig på att fylla i min månadstracker. Jag vill också ha en bättre årsplanering än den jag hade i den gamla boken, så jag tänker prova calendex (jag återkommer om detta i ett senare inlägg när jag hunnit testa). Dessutom vill jag ha fler inspirerande citat i min bok, och så ska jag dekorera mera.

4. Sätt igång med din nya bok. När du flyttat över samlingar mm från den gamla boken sätter du ett kryss över markeringen (den blåa pricken) i index.

Så gör jag, du får göra precis som du vill!