Zucchinisallad
Hej på er!
Nu när våren är här på allvar så passar det ju med lite sallad, eller hur. Den här falska potatissalladen passar superbra till grillat, men idag blev det färdigköpt rostbiff. Jag brukar kolla på innehållsförteckningen, ofta innehåller färdig rostbiff socker.

Zucchinisallad

Ingredienser

  • 1 zucchini, c:a 300 gram
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk senap
  • 1 cornichon

Idag blandade jag också i en avokado och en bit tärnad gurka.

Gör så här:
Om du har en fast och fin zucchini kan du skala den och få bort lite av beskan, men om den är vattnig är det bättre att ha skalet kvar, den kan lätt bli mosig annars. Skär zucchinin i små bitar och stek på så den blir lite mjuk, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Låt den svalna. Under tiden blandar du dressingen. Hacka alla ingredienser smått och blanda. När zucchinin svalnat, blanda i den i dressingen, klart! Gör gärna potatissalladen ett par timmar, eller till och med dagen innan så smakar den ännu godare.