Hej vänner!

Min bil gick igenom besiktningen utan anmärkning idag, jippi! Jag firade med den här supergoda fisksoppan med räkor och aioli.

Fisksoppa

– 4 portioner

2 gula lökar
1 klyfta vitlök
250 gram torsk
200 gram lax
100 gram skalade räkor
1 burk finkrossade tomater
1,5 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 paket saffran
1 tärning fiskbuljong
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Hacka lökarna och fräs dem (både gul och vit)
  • Häll i tomatkross
  • krydda och låt koka upp
  • Häll i vitt vin, saffran och vispgrädde – låt småputtra
  • Lägg i fisken i bitar
  • Puttra 8-12 min
  • Lägg i räkorna sist och bara värm dom
  • Smaka av

Soppan går bra att frysa, men hoppa då över räkorna och lägg på räkor när du ska äta soppan.



1 Comment

Comments are closed.