Torsk_i_ugn

Hej alla, den här veckan blir det torsk i min matlåda (i alla fall en dag). Den här gången tinade jag fisken först, och kokade upp broccolin först, det blev lite vattnigt förra gången.

Torsk i ugn med citron

225 grader, 35 minuter

Ingredienser:
1 torskblock, tinat
600 g fryst broccoli
2,5 dl créme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk buljongpulver, lime och chili
1 citron, saft och sest
Salt, citronpeppar
Riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Koka upp broccolin och låt den rinna av
3. Torka av fisken och lägg den i mitten av en ugnsfast form.
4. Krydda med salt och citronpeppar. Riv det översta gula på citronen över fisken och pressa över saften av citronen.
5. Blanda buljongpulver i créme fraiche och bred på fisken.
6. Lägg broccolin runt fisken och häll över vispgrädde.
7. Täck med riven ost.
8. Grädda i ugnen i 35-40 minuter i 225 minuter.



2 Comments

Comments are closed.