Jag saknar ofta bröd och försöker mig på olika typer av lchf-bröd. Det blir sällan gott, och så står jag där med nästan ett helt bröd som jag stoppar i frysen där det blir liggande. Då och då tar jag fram några påsar ur frysen och gör ströbröd, det är väldigt enkelt, och fungerar som vanligt ströbröd. Tänk dock på att om ni tar bröd med mycket brödkryddor i kommer ströbrödet att smaka brödkryddor.
Gör så här:
Bryt brödet i mindre bitar och lägg det på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen i c:a 100 grader till det går att smula, 20-40 minuter beroende på brödet. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt, låt stå någon timme till.
Kör till smulor i en matberedare.
Klart!
[…] g fläskfilé 250 g champinjoner 2 mellanstora gula lökar0,5 dl ströbröd (Lchf) 2 dl grädde1 dl torrt vitt vin eller svampspadRiven ost Salt och peppar Gör så här: […]
[…] g fläskfilé 250 g champinjoner 2 mellanstora gula lökar 0,5 dl ströbröd (Lchf) 2 dl grädde 1 dl torrt vitt vin eller svampspad Riven ost Salt och peppar Gör så […]
[…] Alternativ 2 Dubbelpanering: Doppa först fiskpinnarna i kokosnötmjöl, sedan i ägget, och sist i hemgjort lchf ströbröd. […]