Squashbåtar med kantarellstuvning

SquashbåtarHej vänner,

Det regnar ute, så det finns hopp om kantareller snart. Igår fick jag dock nöja mig med burk-kantareller. Jag gjorde den här rätten till en kostrådgivningskunds veckomeny, och den blev riktigt god, men, såklart, ännu godare med färska kantareller!

Är du också intresserad av kostrådgivning? Gå in under kostrådgivning i menyn längst upp och läs mer.

Squashbåtar med kantarellstuvning – 2 portioner

Ingredienser:

1 st squash, (ca 300 gram)
1 burk kantareller (140 gram)
1 – 1,5  dl vispgrädde
1 dl lagrad ost, riven
1 liten charlottenlök
Salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Dela squashen på hälften och sedan på hälften på andra hållet så det bildar båtar, och gröp ur fröna i mitten.
  3. Lägg squashen i en ugnsfast form.
  4. Häll vattnet från kantarellerna om du använder burk-kantareller i en liten skål, om du vill späda fyllningen senare .
  5. Skala och hacka löken.
  6. Stek svampen i smör en liten stund på medelvärme. När den mesta vätskan försvunnit, lägg till lite mer smör, och lägg i löken.
  7. Stek löken ett par minuter, och börja sedan hälla på grädde. Fyll på grädde under omrörning tills stuvningen har önskad konsistens.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg stuvningen i ”båtarna”, täck med riven ost och grädda i ugnen tills osten fått färg, 15 – 20 minuter.