Shiratakinudlar och köttfärssås

Shiratakinudlar

Hej matvänner, trevlig nationaldag på er! Dagens lunch blev shiratakinudlar och köttfärssås. Nudlarna är gjorda på konjaksrot, och innehåller 3 gram kolhydrater per 100 gram, vilket motsvarar en portion. Som jag nämnt tidigare är jag inget jättefan av nudlar över huvudtaget, men dessa smakar just ingenting, så med en god köttfärssås så går det ned. Jag hade färdig köttfärssås i frysen och värmde nudlarna ihop med köttfärssåsen, efter att ha sköljt dem. Lite riven parmesanost på så gick det ingen nöd på mig.

Hur firar ni idag? Vi har inga traditioner kring nationaldagen, och ute regnar det, men det blir lite gott kött till middag ikväll i alla fall.

Köttfärssås

:

Stek 400 – 500g köttfärs
Lägg i en finhackad, gul lök och fräs med i pannan.
Tillsätt en burk krossade tomater, 400 ml,
1 tsk Sambal Oelek
1 klyfta pressad vitlök.
Krydda med salt och peppar.
Om du vill, tillsätt t ex 1-2 msk tomatpurè och/eller lite vispgrädde.

Låt puttra några minuter.