Räkpizza

RäkpizzaHej vänner,

Det här var den godaste lchf-pizzan hittills! Recept från 56kilo, lite modifierat som vanligt. Det var godare än förväntat. Jag hade ingen torkad basilika, så jag använde färsk, men torkad ger nog lite mer smak, så kör på det om du har. Gillar du inte musslor så ta 200 gram räkor.

Räkpizza lchf

Ingredienser

Pizzabotten

4 ägg
3/4 dl vatten (jag glömde vattnet, och märkte inget förrns nu när jag skriver receptet)
1,5 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
1,5 dl riven ost

Topping

Passerade tomater
200 g riven mozzarella
100 g skalade räkor
100 g musslor
1 färsk mozzarella (125 g) i skivor
curry
torkad basilika (eller färsk)
torkad oregano

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 g eller 180 g varmluft
2. Vispa äggen fluffigt
3. Blanda de torra ingredienserna, inklusive osten, i en separat bunke.
4. Vispa ner dem + vatten i smeten och smeta sedan ut på bakpappersklädd plåt, låt stå 5 min.
5. Förgrädda botten i 10 minuter.
6. Ta ut och bred ut tomat, sedan hälften av den rivna mozzarellan, räkorna, musslorna, den skivade och den rivna mozzarellan och krydda med curry, basilika och oregano.
7. Grädda i ugnen på 225 grader tills pizzan fått fin färg och osten smält.

Den här pizzan hade jag med i veckomenyn till en kostrådgivningskund. Är du också intresserad av kostrådgivning?

Detta ingår:

Ett informationsblad om kost och hälsa i PDF-format.

Under 4 veckor håller vi kontakt via mail, jag svarar på dina frågor och funderingar inom 2 dagar.

Först fyller du i ett frågeformulär med frågor om din hälsa och för matdagbok för två veckor som du skickar till mig via e-post. Jag går igenom den och återkommer med synpunkter. De fyra veckorna börjar när jag fått matdagbok och formulär.

Förslag på veckomenyer för 4 veckor.

Pris: 995:- (inkl. moms)

Maila mig på lottamat@outlook.com för mer info och mall för matdagbok och ett frågeformulär om din hälsa.

Intresserad av andra upplägg? Titta in på sidan Kostrådgivning

2 reaktion på “Räkpizza

  1. Pingback: Pizzasallad | Lottamat

  2. Pingback: Min strikta vecka, dag 3 | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.