Hej vänner,
Det här var den godaste lchf-pizzan hittills! Recept från 56kilo, lite modifierat som vanligt. Det var godare än förväntat. Jag hade ingen torkad basilika, så jag använde färsk, men torkad ger nog lite mer smak, så kör på det om du har. Gillar du inte musslor så ta 200 gram räkor.
Räkpizza lchf
Ingredienser
Pizzabotten
4 ägg
3/4 dl vatten (jag glömde vattnet, och märkte inget förrns nu när jag skriver receptet)
1,5 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
1,5 dl riven ost
Topping
Passerade tomater
200 g riven mozzarella
100 g skalade räkor
100 g musslor
1 färsk mozzarella (125 g) i skivor
curry
torkad basilika (eller färsk)
torkad oregano
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 g eller 180 g varmluft
2. Vispa äggen fluffigt
3. Blanda de torra ingredienserna, inklusive osten, i en separat bunke.
4. Vispa ner dem + vatten i smeten och smeta sedan ut på bakpappersklädd plåt, låt stå 5 min.
5. Förgrädda botten i 10 minuter.
6. Ta ut och bred ut tomat, sedan hälften av den rivna mozzarellan, räkorna, musslorna, den skivade och den rivna mozzarellan och krydda med curry, basilika och oregano.
7. Grädda i ugnen på 225 grader tills pizzan fått fin färg och osten smält.
[…] 16:30 Räkpizza […]
[…] vänner Idag blev det räkpizza från frysen, med en riktigt god […]