Jag har haft en butternut-pumpa som har prydit sin plats sedan i september, men idag kände jag att det var dags. Pumpasoppa hade jag tänkt mig. Jag började att dela pumpan och ta bort skalet, men det var helt tröstlöst att få av skalet! Till slut gav jag upp, och rostade pumpan i ugnen, och sedan gick det lätt.
Pumpasoppa:
1 butternut pumpa
2 charlottenlökar
1 klyfta vitlök
5 dl buljong
2,5 dl vispgrädde
lite citronsaft
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
dela pumpan i mindre bitar och rosta i ugnen c:a 15 min
Ta bort skalet från pumpan.
Skala löken och dela i mindre bitar.
Stek lök och pumpa i en kastrull.
Pressa i en vitlöksklyfta och stek ihop.
Tillsätt 5 dl buljong.
Koka i c:a 10 minuter tills pumpan är mjuk.
Mixa med stavmixer.
Tillsätt vispgrädde och smaka av med salt, peppar och citron.
Enjoy.
[…] la chipsen i pumpasoppan från igår, och det lyfte hela […]
[…] Recept på pumpasoppan hittar du här. […]