Pepparkaksmuffins

Hej vänner,

Idag förbereder jag matsäck till kryssningen i helgen. Jag tar med mig babybel, ostkex och just nu bakar jag pepparkaksmuffins. Muffins är ju perfekt matsäck, och man vet ju aldrig vad som erbjuds för mat när man är ute på vift, ibland kan det gå åt lite extra. Jag ser verkligen fram emot föreläsningarna på söndag, och hoppas att jag träffar många nya lchf-människor att utbyta erfarenheter med. Jag jobbar ju ensam i mitt företag, och ibland längtar jag verkligen efter någon att bolla idéer och tankar med, så jag hoppas jag får chansen i helgen.

Pepparkaksmuffins:

Ingredienser:
150 g smör
1 msk pepparkakskrydda
4 ägg
4 msk sötströ
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader och smöra en form.
2. Smält smör och tillsätt pepparkakskryddor, ställ åt sidan för att svalna lite.
3. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål
4. Vispa ägg och sötning vitt och fluffigt
5. Vänd ner mjölblandning och smör, blanda till en jämn smet, men inte för länge.
6. Häll smeten formen och grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter. Prova med en sticka, när den är torr är muffinsen färdiga.