Pannkaka och kantarellstuvning

Igår hade vi riktigt busväder hos oss, så att gå och handla lockade inte alls. Det blev pannkakor med kantarellstuvning till middag istället för kyckling. Jag har slipat lite på pannkaksreceptet:
Ännu godare pannkakor finns här.
Pannkakor, 3-4 små
2 stora ägg, eller 3 små
3 msk vispgrädde
1 msk smält smör (eller kokosolja)
0,5 tsk salt
1 tsk sötströ (kan uteslutas)
0,5 msk fiberhusk.

Vispa ihop ägg, smör och vispgrädde. Vispa ned resten av ingredienserna och stek på medelhög värme. Om man gör pannkakorna lite mindre än vanligt så blir de lättare att vända.

Kantarellstuvning:
1 burk kantareller
0,5 charlottenlök
Vispgrädde
Salt och peppar

Häll av vattnet från svampen och stek dem i smör. Finhacka charlottenlök och tillsätt i pannan. Häll på grädde lite i taget tills den har kokat in och du får en lagom konsistens på stuvningen. Salta och peppra.

Pannkaka kantarellstuvning

 

En reaktion på “Pannkaka och kantarellstuvning

  1. Pingback: Veckomeny, LCHF | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.