Paj

Hej kamrater,
Värmen dröjer sig kvar, och jag måste erkänna att jag inte får jättemycket jobb gjort, jag sitter mest och läser på balkongen, men jag lär mig i alla fall en del. Ikväll blir det bokcirkel, om bilen startar! Håll tummarna för mig. När man är bortbjuden blir det ju lite fel med fastan, men huvudsaken är att du fastar 16 timmar, inte att du äter under 8 timmar. Med andra ord kan du kompensera en sen middag med en senare frukost dagen efter vid enstaka tillfällen. Till lunch hittade jag en godbit i frysen, en paj som jag gjorde av resterna av julskinkan, jättegott. Det fina med paj är ju att du kan slänga i lite vad som helst som du har över, och på så sätt slipper slänga mat. Ha det fint i solen!

Pajskal

3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Gör så här:

1. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Blanda ned övriga ingredienser och kör till en deg.
2. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader
4. Tryck ut degen i en pajform
5. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg.

Fyllning

4 ägg
2,5 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 tomat
5 cm purjolök
200 gram ost

Gör så här:
1. Gör pajskalet inklusive förgrädda ca 8 minuter
2. Lägg lite av osten i botten av skalet
3. Fyll skalet med skinkan i botten
4. Lägg på tomat och purjolök
5. Salta och peppra
6. Vispa ihop ägg, vispgrädde och créme fraiche.
7. Häll äggstanningen i formen.
8. Toppa med resten av osten.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i c:a 45 minuter.