Müsli

MüsliHalloj,

Idag blev det lite av en lyxfrukost, turkisk yoghurt med vispgrädde och müsli. Jag tycker turkisk yoghurt är lite tjock i konsistensen, men om man blandar i grädde så får man både upp fetthalten och får en trevligare konsistens. Om man vill kan man också blanda i 1-2 krm vaniljpulver. Om du vill gå ned i vikt är det här inte en frukost jag rekommenderar till vardags, totalt för 2 dl yoghurt + 4 msk vispgrädde blir det 10 gram kolhydrater, och müslin ger c:a 4 gram per portion. Men gott är det! Receptet kommer från boken Matkärlek av Anne Aobadia.

Müsli

200 gram nötter, jag blandade mandel, hasselnötter och valnötter
2 dl kokosflingor
2,5 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
2 dl hela linfrön
1 dl bitar av nyponskal, eller nyponskalsmjöl
1,5 dl vatten
0,5 dl kokosolja eller kallpressad rapsolja, eller klarifierat smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader
Hacka nötterna grovt
Blanda de torra ingredienserna i en bunke
Blanda vatten och olja, och blanda ned bland övriga ingredienser
Rosta i ugnen c:a 20 minuter, rör om efter halva tiden