Dagens lunch blev morotssoppa, en av mina favoriter. Jag provade också Åses frallor, helt ok för att vara lchf-bröd, men tyvärr smakar inget LCHF-bröd jag hittills smakat lika gott som bröd bakat på spannmål. Detta funkar med mycket pålägg, det är gott med något brödliknande till soppa.

Åses frallor (4-6 st)

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt
Om degen blir för fast kan du tillsätta 3 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
1 msk chiafrön (valfritt)
svarta vallmofrön + uppvispat ägg att pensla med

Gör så här:

1. Vispa äggen fluffiga
2. Vispa ned youghurt och det smälta fettet.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner
4. Sätt ugnen på 200 grader
5. Låt allt stå och svälla minst 5 minuter
6. Rulla försiktigt till bullar med blöta händer och lägg på ett bakplåtspapper.
7. Pensla med ägg och strö över vallmofrön.
8. Grädda mitt i ugnen c:a 15 minuter.

Receptet på frallorna kommer från 56kilo