Kycklinggryta

Hej igen,

Kyckling kan man ofta få tag i billig, men man får lov att se upp, ofta innehåller den en massa skräp, som socker och vatten, så läs innehållsförteckningen. Man vill ju gärna också att den ska varit frigående. Middagen idag blev kycklinggryta – igen, men idag blev det utan chorizo. När kassan är skral är det bara att ha i det du har hemma.

Kycklinggryta

500 g kycklingfiléer
4 steklökar (går säkert lika bra med annan lök)
6 färska champinjoner
2 dl creme fraiche
1/2 tsk sambal oelek
1 liten klyfta vitlök
1 pkt fond du chef kyckling
salt och peppar

Gör så här:

1. Dela kycklingen i bitar.

2. Skär champinjoner och steklök i kvartar.

3. Bryn kýcklingen och lägg på en tallrik.

4. Stek champinjoner och lök, lägg sedan i den brynta kycklingen i pannan.

5. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra några minuter.