Medelhavsbiffar till lunch

Hej vänner,

Idag blev det  medelhavsbiffar med ugnsrostad palsternacka och sötpotatis. Verkligen supergott.

Medelhavsbiffar, 4 portioner

ingredienser

500 g nötfärs
100 g smulad fetaost
1/2 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk kalvfond

Sås:

100 g färskost
3 dl vispgrädde
salt och peppar
2 msk strimlad färsk basilika
3 msk finhackade soltorkade tomater
1 msk kalvfond
2 finhackade charlottenlökar

Gör så här:

Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör. Ta upp biffarna och lägg dem på ett fat. Stek den finhackade charlottenlöken, häll i övriga ingredienser till såsen och låt den koka upp. Lägg tillbaka biffarna igen och låt allt sjuda i c:a 1 minut under lock.