Jag provade att göra lchf- brödet som jag provade tidigare med hälften pofiber och hälften mandelmjöl. Jag tycker inte att det var någon större skillnad, men det första receptet med mandelmjöl var lite godare. Sist jag bakade gjorde jag chokladmousse av gulorna, men så här efter jul behöver i alla fall jag hålla igen på efterrätterna. Jag hittade den här genvägen, äggvitor på flaska. Inte ekologiska, men väldigt smidigt!
Marias lchf-bröd med pofiber
Ingredienser:
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
3 äggvitor
2,5 dl kokande vatten.
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Blanda i äggvitor och vatten
4. Kör snabbt ihop smeten med en elvisp
5. Forma 4-6 ganska platta bullar på en plåt med bakplåtspapper
6. Grädda i 45-50 minuter.
Brödet blev en köttbullemacka med coleslaw. Mums!
[…] Marias bröd med pobiber Marias bröd med mandelmjöl The franska Ostmaränger Maränger […]