Madames fläskfilé

En rätt som vi ofta åt hemma när det var fest var Madames fläskfilé, och den gör jag fortfarande då och då för det är så gott. Mat ska vara god, även om det är vardag.

Ingredienser: (4 portioner)

400 – 500 g fläskfilé
250 g champinjoner
2 mellanstora gula lökar
0,5 dl ströbröd (Lchf) , eller annan redning 
2 dl grädde
Riven ost

Salt och peppar
 
Gör så här:
1. Skär fläskfilen i cm-tjocka skivor och platta ut den.
2. Bryn den fint och krydda med salt och peppar.
3. Hacka och smörkok löken mjuk och blanda tillsammans med skivade champinjoner.
4. Strö över ströbrödet och späd med grädde till en lagom tjock stuvning.
5. Lägg över filébitarna tätt i en ugnsfast form och häll röran över.
6. Strö på riven ost och gratinera i 250 grader i 10–15 min.
Blomkålsris eller en sallad är gott till.