Ljuvliga palsternackspommes med ädelrulader

palsternacka-ädelrulader

Visst blir man glad när man lagar något nytt och det blir supergott! Dagens middag blev ädelrulader och palsternackspommes från boken Matkärlek av Anne Aobadia, jag har skrivit lite mer om boken här.

Palsternackspommes

4-6 portioner

800 g palsternacka
1-2 msk olja
Salt o peppar

Gör så här:
1. Skala palsternackorna, skär bort den grövsta delen och dela dem i pommes-storlek.
2. Lägg i en smord form eller ugnsplåt med bakpapper. Ringla över olja, salta och peppra.
3. Baka i ugn på 225-250 grader tills klyftorna fått fin färg, 15-20 minuter.

Ädelrulader

4 portioner

100 ädelost (jag tog kvibille ädel)
2 dl créme fraiche
600 g lövbiff
Salt och peppar
2 msk smör
Tandpetare

Gör så här:
1. Smula ned osten i en kastrull och smält  på svag värme. När osten smält färdigt tillsätter du 1/2 dl créme fraiche och låter röran sjuda en stund.

2. Lägg lövbiffsskivorna på en skärbräda. Salta och peppra och bred på hälften av den smälta osten, rulla ihop och fäst med en tandpetare.

3. Bryn ruladerna så de får lite färg. Tillsätt resten av osten och créme fraiche och sänk värmen. Lät puttra några minuter.

4. Smaka av och servera med palsternackspommes eller ugnsrostade grönsaker.

Jag hade 250 g lövbiff hemma, men följde ändå receptet för ädelost-röran. Det blev lagom mycket sås tyckte jag, så till 600 g blir det nog lite snålt med sås. Så gott!

Boken finns t ex på Bokus, Adlibris eller cdon.

5 reaktion på “Ljuvliga palsternackspommes med ädelrulader

  1. Pingback: Matkärlek – bokrecension | Lottamat

  2. Pingback: Kesoplättar | Lottamat

  3. Pingback: Grattis Anne! | Lottamat

  4. Pingback: Kesoplättar | Lottamat

  5. Pingback: Sveriges mästerkock | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.