Liten fest för familjen ikväll

Två sorters pajer, plockmat och chokladmousse till efterrätt. Jag provlagade chokladmousse igår och smaksatte med kaffe, men det blev väldigt starkt. Moussen är väldigt enkel att göra, så jag gör en ny sats utan kaffe.

Chokladmousse från boken Viktminskning med LCHF
Ett tips för att separera äggulor och vitor är att använda kalla ägg, då går inte gulorna sönder lika lätt.
4 portioner
100 g choklad 70%
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Grädde och bär till servering
Smält chokladen i micro eller vattenbad.
Vispa grädden (inte för hårt)
Blanda i äggulorna
Blanda ca 1/2 dl av gräddblandningen i chokladen och sedan ytterligare lite. Avsluta med att blanda ihop allt försiktigt. Häll upp i fyra glas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat. Servera med bär och vispad grädde.
Chokladmousse