Frökex
Jag testar ett nytt recept på LCHF-knäcke, detta kommer från Marja på LCHF-familjen, men jag dubblade solrosfröna och skippade pumpafröna. De är snygga, men inte särskild goda tycker jag (pumpafröna alltså)

 

Fröknäcke

1 ¼ dl hett vatten

1 msk olja

2 msk äggvita

½ dl pumpafrön

½ dl solrosfrön

2 msk chiafrön

2 msk sesamfrön

½ msk kokosmjöl

1 msk pofiber

1 ½ krm salt

Gör så här: 

Blanda alla torra ingredienser.

Rör ner äggvita och olja.

Rör till sist ner det heta vattnet.

Låt röran stå i ca 6 timmar (eller längre).

Värm ugnen till 175 grader. Bred massan på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda knäcket i 40 minuter, men ta en gång under tiden ut det, skär i bitar och vänd på det.

Öppna luckan och låt värmen falla till 100 grader. Grädda ytterligare i ca 30 minuter (eller till knäcket blir torrt).



1 Comment

Comments are closed.