Laxpaj med romsås

Laxpaj
Lunch idag blev laxpaj med romsås, mums!
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Blanda ned övriga ingredienser och kör till en deg.
Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader
Tryck ut degen i en pajform
Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg.

Fyllning
300 g varmrökt lax i bit
180 g färsk spenat (originalreceptet har 150 g, men jag tar en påse)
1gul lök
150 g västerbottenost
3 dl creme fraiche
3 äggSalt och peppar
En gnutta riven muskotnöt

Romsås
2 dl crème fraiche
4 msk rom, t ex röd stenbitsrom
Salt och peppar

Fyllning:
Fräs spenaten i smör och krydda med lite muskotnöt
Dela laxen i bitar ock hacka löken
Fördela spenat, lax och lök i pajformen.
Vispa ihop ägg och créme fraiche. Blanda ner osten. Salta och peppra.

Häll röran över laxen och grädda i ugnen i 30-40 minuter. Servera med romsås och en sallad.
Receptet kommer från boken Viktminskning med LCHF av Åse Falkman Fredriksson

 

8 reaktion på “Laxpaj med romsås

  1. Pingback: Laxpaj med romsås | Lottamat

  2. Pingback: Buffé | Lottamat

  3. Pingback: Bokcirkel med laxpaj | Lottamat

  4. Pingback: Västerbottenpaj | Lottamat

  5. Pingback: Ost- och skinkpaj | Lottamat

  6. Pingback: Bacon- och broccolipaj | Lottamat

  7. Pingback: Ost- och skinkpaj | Lottamat

  8. Pingback: Västerbottenpaj | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.