Fläskkotlett

Hej vänner,

Som ni säkert tycker jag mycket om bloggen 56kilo och lagar gärna mat därifrån, det här receptet kommer därifrån. Den långa tillagningstiden ger väldigt mört och gott kött som nästan faller isär av sig själv när det är klart.

Jag halverade receptet, originalet var med 8 fläskkotletter. Om du vill ha lite mindre kolhydrater så plockar du bort morötterna när du äter, men de ska helst vara med när du lagar till rätten eftersom de ger god smak till köttet.

Långlagade fläskkotletter med gräddsås

4 fläskkotletter
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 msk mörk balsamvinäger
1 msk Tamarisoja
1 tärning mörk oxbuljong eller 2 msk konc. kalvfond
1,5 dl crème fraiche
1,5 dl vispgrädde
smör att steka i
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Bryn kotletterna på ganska hög värme i smör. Salta och peppra.
  2. Lägg över i gryta.
  3. Skala morötter och skär i mindre bitar. Skala lök och klyfta. Skala vitlöken. Lägg i grytan.
  4. Häll upp med vatten så det knappt täcker. Lägg ner buljong, Tamarisoja, balsamvinäger och kryddor.
  5. Låt sjuda på svag värme i 2,5-3 timmar.
  6. Ta upp kotletterna och grönsakerna och sila skyn.
  7. Vispa ner crème fraiche i skyn och smaka av med salt och peppar om det behövs, jag tyckte det var salt nog ändå från sojan, buljongen och balsamvinägern.
  8. Späd med grädden tills du får rätt smak.
  9. Låt sjuda ihop så såsen tjocknar lite.

Servera med t ex broccoli eller blomkål. Jag lade mina i frysen till matlådor.

Inlägg 35/100 i #blogg100



1 Comment

Comments are closed.