Kycklinggratäng Gokväll mina vänner,
Här blir det kyckling igen, det blir ju lätt så när man bor ensam. Förpackningarna räcker oftast till flera middagar, men på plussidan blir det ju smarriga matlådor till frysen när tiden och inspirationen tryter.

Kycklinggratäng

– 4 portioner

3-4 kycklingfiléer
1 paket bacon
2 dl créme fraiche
1 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
1 klyfta vitlök
1 msk kycklingfond
Salt och peppar
1,5 dl riven ost.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i bitar.
Salta och peppra kycklingen. Stek kyckling och bacon i en stekpanna, och lägg över i en ugnsfast form.
Blanda créme fraiche, vispgrädde, sambal oelek, pressad vitlök, kycklingfond i en bunke. Häll blandningen över kycklingen och täck med ost.
Gratinera i ugnen c:a 20 minuter.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!
[mc4wp_form id=”4851″]