Kycklingbröst

Kyckling

Hej matvänner,
Jag vill verkligen slå ett slag för färsk kyckling. Fryst kyckling är ju visserligen smidigt att ha i frysen, men den har ofta både vatten och socker tillsatt. Igår blev det rostade grönsaker och bearnaisesås till.

Kycklingbröst i ugn

6 bitar kycklingbröst
salt och peppar
1,5 msk sweet chilisås
1 tsk soja
1/2 vitlöksklyfta

Gör så här
Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
Lägg kycklingen på den förvärmda plåten.
Salta och peppra.
Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.

Blanda sweet chili och soja och pressa i vitlöken.
Ta ut plåten och pensla kycklingen med sojablandningen.
Sätt in ytterligare ca 15 minuter.
Jag använde en kött-termometer och stekte kycklingen till 82 grader innertemperatur.