Hej på er,
Att hålla helt glutenfritt och laktosfritt och samtidigt enligt LCHF är svårare än jag trodde. Jag brukar alltid köpa ekologiska mejeriprodukter, det känns inte alls bra att helt plötsligt köpa ”oekologiskt”. Förutom det smakar laktorsfri grädde inte särskilt gott. Jag köper arlas, och den är på 36% istället för 40% som den ekologiska, eftersom den innehåller tillsattser som ska göra att den inte klumpar sig, ett ämne som heter karragenan.
Köttbullemacka
Detta skriver Äkta vara om karragenan, E 407:
”KÄNDA HÄLSORISKER
Kan orsaka gasbildning i tarmen. Djurförsök från början av 2000-talet tyder också på att ett ämne som bildas när karragenan bryts ner kan var cancerframkallande. Men forskningsresultaten är omstridda och andra forskare hävdar att karragenan inte är cancerframkallande. WHO klassar karragenan som i princip ofarligt, men rekommenderar inte användning i barnmat.”
Känns ju sådär eller hur? Allt detta för att få mindre klumpar i grädden.
Dagens lunch blev en köttbullemacka med majonnäs, riktigt smaskigt! Jag stekte formfranska och köttbullar i stekpannan.