Köttbullar LCHF

Köttbullar

Jag älskar köttbullar! Väldigt lätt att göra, det tar bara lite tid att steka. Jag använder mycket rå lök i mina, för jag tycker det är gott, om du inte gillar det så minska bara på löken. Om du steker löken blir den lite mildare i smaken, ibland steker jag hälften och använder hälften rå. Smaka dig fram.

Köttbullar

4 portioner
500 g blandfärs
1 riven gul lök
1/2 finhackad gul lök
1 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 krm ingefära
salt och peppar (jag tar både vit- och svartpeppar)

Tips: Om du köper vakuumförpackat kött så tycker jag att det luktar lite surt när man öppnar, så öppna paketet en halvtimme innan du ska använda köttet och låt gaserna vädra ur. Det  gör inget om köttet inte är iskallt från kylen heller när du ska steka det, men tänk på att köttfärs är känsligt, så låt det inte ligga framme annars.

Rulla köttbullarna och stek i en stekpanna. Jag brukar bryna dem först på ganska hög värme (7:an på min spis) och sedan flytta över dem och eftersteka i en annan panna på låg värme så går det lite fortare. Blöt händerna med vatten så går det lättare att rulla.

Servera med coleslaw.