Lunch idag blev en av mina favoriträtter, köttbullar. Inga problem att göra om till lchf, så här gör jag:
Ingredienser:
1000 g blandfärs
2 gula lökar, båda finhackade, en stekt och en rå.
2 dl vispgrädde
1 tsk ingefära (pulver)
Salt, vitpeppar och svartpeppar
Blanda alla ingredienser och stek, jag brukar ha två stekpannor parallellt.
Sås:
När köttbullarna är klara häller jag i 1 dl vispgrädde och 1 dl créme fraiche och vispar runt i pannan. Låt det koka ihop tills det tjocknar, späd ev med mer vispgrädde. Tillsätt en msk kalvfond eller buljong, salta och peppra. Till sist lägger jag i köttbullarna för att såsen ska få lite extra smak.
Tillbehör idag blev broccoli som blev kvar sedan fläskfilen med dragonsås och broccoli i förrgår.
Nu blir det tvättstuga och en promenad i det nästan vackra vädret, solen tittar ibland fram som hastigast mellan molnen.
Åh vad smart att göra sådär med såsen, det ska jag komma ihåg till nästa gång!
Har gjort köttbullarna efter recept jättegoda plus sås som också var jättegod. Men men nästa gång jag hgjorde får inte såsen bra vet inte vad jag gör för fel den skär sig som om det skulle va för mycket fett
Hej,
När man inte har mjöl i såsen skär den sig lätt, prova att ha i lite vatten eller mjölk och vispa kraftigt så brukar det rätta till sig.
/Lotta
Tack ska testa nästa gång