Kesoplättar är en klassiker inom LCHF. Denna gång valde jag ett recept från boken Matkärlek av Anne Aobadia. En skillnad mellan olika kesoplättar är om man ska mixa smeten eller bara röra ihop. I detta recept ska man röra. Jag använde ändå en elvisp. Vill du läsa vad jag tyckte om boken har jag skrivit en recension under rubriken Ljuvliga ädelrulader med palsternackspommes.
Idag åt jag Lindahls kvarg med hallonsmak till.
2 – 3 portioner
4 ägg
250 g keso
2 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
2 msk smör eller kokosolja att steka i.
1 blanda alla ingredienser till smeten med en sked eller stor gaffel i en skål. Låt svälla i 5 minuter eller mer.
2. Stek i smör eller kokosolja på medelhög värme 3-4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.
[…] att det var den bästa LCHF-boken hittills, så jag var ju tvungen att köpa den. Jag har provat kesoplättar och denna rätt och det lutar nästan åt att han har rätt. Boken är en fröjd att bläddra i med […]
Thank you so much, and good luck with your new diet!
[…] en vecka senare. Förutom det är det lättlagade rätter som ser jättegoda ut. Jag provade också kesoplättar, […]