Kesoplättar med kvarg

Kesoplättar_kvarg

Kesoplättar är en klassiker inom LCHF. Denna gång valde jag ett recept från boken Matkärlek av Anne Aobadia. En skillnad mellan olika kesoplättar är om man ska mixa smeten eller bara röra ihop. I detta recept ska man röra. Jag använde ändå en elvisp. Vill du läsa vad jag tyckte om boken har jag skrivit en recension under rubriken Ljuvliga ädelrulader med palsternackspommes.

Idag åt jag Lindahls kvarg med hallonsmak till.

2 – 3 portioner
4 ägg
250 g keso
2 msk psylliumfröskal (fiberhusk)

2 msk smör eller kokosolja att steka i.

1 blanda alla ingredienser till smeten med en sked eller stor gaffel i en skål. Låt svälla i 5 minuter eller mer.

2. Stek i smör eller kokosolja på medelhög värme 3-4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.

 

3 reaktion på “Kesoplättar med kvarg

  1. Pingback: Matkärlek – bokrecension | Lottamat

  2. Pingback: Ljuvliga ädelrulader med palsternackspommes | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.