Kesoplättar

Kesoplättar_kvarg
Dagens frukost är ett recept från boken Matkärlek av Anne Aobadia. En skillnad mellan olika kesoplättar är om man ska mixa smeten eller bara röra ihop. I detta recept ska man röra. Jag använde ändå en elvisp. Läs hela min recension av boken under rubriken Bokrecension – Matkärlek.
Idag åt jag Lindahls kvarg med hallonsmak till.
2 – 3 portioner
4 ägg
250 g keso
2 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
2 msk smör eller kokosolja att steka i.
1 blanda alla ingredienser till smeten med en sked eller stor gaffel i en skål. Låt svälla i 5 minuter eller mer.
2. Stek i smör eller kokosolja på medelhög värme 3-4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.

2 reaktion på “Kesoplättar

  1. Pingback: Matkärlek – bokrecension | Lottamat

  2. Pingback: Ljuvlig palsternackspommes med ädelrulader | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.