Kesoplättar_kvarg
Dagens frukost är ett recept från boken Matkärlek av Anne Aobadia. En skillnad mellan olika kesoplättar är om man ska mixa smeten eller bara röra ihop. I detta recept ska man röra. Jag använde ändå en elvisp. Läs hela min recension av boken under rubriken Bokrecension – Matkärlek.
Idag åt jag Lindahls kvarg med hallonsmak till.
2 – 3 portioner
4 ägg
250 g keso
2 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
2 msk smör eller kokosolja att steka i.
1 blanda alla ingredienser till smeten med en sked eller stor gaffel i en skål. Låt svälla i 5 minuter eller mer.
2. Stek i smör eller kokosolja på medelhög värme 3-4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.

2 Comments

  1. […] att det var den bästa LCHF-boken hittills, så jag var ju tvungen att köpa den. Jag har provat kesoplättar och denna rätt och det lutar nästan åt att han har rätt. Boken är en fröjd att bläddra i med […]

Comments are closed.