Jultävling! – Vinn kyckling från Svensk fågel

Kyckling

Tävlingen är avslutad.

Hej vänner,
Så här inför jul har jag en tävling till er, kyckling från Svensk fågel, inklusive tillbehör. Kittet är den perfekta julklappen till matälskaren. Förutom presentcheckar på kyckling från svenska bönder innehåller den fina lådan allt som kan tänkas behövas för att laga kyckling. Det totala värdet är ca 500 kr!

Jultävling2

Vinsten innehåller:

  • Kycklingcheckar på 200 kr
  • Salt & peppar
  • Olivolja
  • Förkläde
  • Rosmarin
  • Timjan
  • Salvia
  • Balsamico

Svara på följande frågor i kommentaren till detta inlägg för att delta:

1. Vilket är ditt favoritrecept på bloggen?

2. Vilket är ditt favorit-tillbehör till kyckling?

Svaren kommer att vara dolda tills tävlingen är avslutad. Tävlingssvaren ska skrivas i kommentarsfältet, inte på Facebook eller till min mail.
Tävlingen pågår till och med onsdag 9/12 klockan 20.00 och vinnaren annonseras här på bloggen!

Vinsterna skickas till vinnaren från och med 17/12.
Dela gärna inlägget ♥

LYCKA TILL!

 

Tävlingen presenteras i samarbete med Svensk fågel och Gula pippin

9 reaktion på “Jultävling! – Vinn kyckling från Svensk fågel

  1. Kylie Larsson

    Att jag älskar efterrätt är ingen hemlighet;
    Kolaglass receptet är det bästa som jag vet.

    Krämig, läcker, och otroligt underbar;
    Varje gång finns det aldrig någon kvar.

    Den passar perfekt att avsluta en lång dag;
    Och att tillaga den är inte stort uppdrag.

    Som en förrätt till efterrätten tycker jag;
    Att kyckling är jättesmaklig överlag.

    Kokta potatis funkar bra som tillbehör;
    De ska serveras med ost och mycket smör.

  2. Helena i Uppsala

    Mandelskorpor
    Vi turas om med fikabröd på körövningen. En tjej är gluten- och lactointolerant och blir mestadels utan. Jag har bakat kokostoppar två gånger men vill nu variera mig med mandelskorpor med margarin i stället för smör. Vore kul att överraska henne och de andra!

    Kryddblandningen zatar från Mellanöstern kan användas till mycket t.o.m. att doppa kycklingklubbor i.

  3. Pingback: Langosvåfflor med skagenröra | Lottamat

  4. Pingback: Fläskkotlett med blomkålsmos | Lottamat

  5. Jessica Hellström

    Vilken rolig tävling, kyckling går det åt massor här hemma, går att variera i oändlighet och man tröttnar aldrig.
    Favoritreceptet måste bli laxpaj med romsås, mycket beroende på att jag älskar lax och spenat.

    Mitt favorittillbehör till kyckling måste vara skivad vitkål med massor av smör och riven vitlök. Grymt gott

  6. Pingback: Stekt vitkål med bacon | Lottamat

  7. Anneli

    Mitt favoritrecept är receptet på varm choklad, som passar perfekt nu i kylan.
    Mitt favorittillbehör till kyckling är tzatziki som är enkelt att göra och gott.

  8. Tobbe Lundberg

    1. Favoritreceptet är helt klart medelhavsbiffarna. Jag älskar kombinationen basilika, fetaost och soltorkade tomater!

    2. Ädelost! Ingenting gifter sig så bra i smakerna till kyckling som en god ädelost! Absoluta favoriten är cannelloni med kyckling och ädelostsås.

    Cannelloni med kyckling och ädelostsås
    =================================

    4 portioner

    Ingredienser
    ——————

    ### Pasta
    6 st ägg
    1½ dl vatten
    ¾ dl fiberhusk
    3 msk kokosnötsmjöl
    1½ tsk salt

    ### Fyllning
    400 g keso
    100 g färskost
    500 g kycklingfiléer
    70 g soltorkade tomater i olja
    ½ dl parmesanost, färskriven
    1 tsk oregano, torkad
    ½ tsk salt
    1 krm svartpeppar

    ### Ostsås
    4 dl grädde
    ½ krm muskotnöt
    2 msk citronsaft
    1 tsk vitvinsvinäger
    75 g gorgonzolaost
    1 msk tomatpuré
    salt och peppar

    Gör så här
    —————

    ### Pasta
    Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i fiberhuskblandningen. Häll sedan ut smeten på två bakplåtspapper, lägg plastfolie över och kavla ut tunt. Ta bort plastfolien och tillaga i ca 10 minuter i 125 grader (varmluft). Ta ut och skär pastan i 12 st lasagneplattor.

    ### Fyllning
    Halvera filéerna så att de går fortare att steka. Salta och peppra och stek tills de är genomstekta. Låt svalna och skär i små kuber.
    Strimla tomaterna i fina små bitar.
    Blanda samman alla ingredienser till fyllningen, smaka av med salt och peppar.

    ### Ostsås
    Koka upp grädde, citron, vinäger samt tomatpuré. Låt sjuda ca fem minuter under omrörning.
    Rör sedan i osten och smaksätt med muskotnöt samt salta och peppra efter smak.

    Sätt ugnen på 175° C.

    Fyll cannellonin
    Lägg 2-3 msk fyllning på varje platta och rulla ihop så att du får fyllda rör.
    Lägg rören i en smord ugnssäker form, häll över såsen, baka av i mitten på ugnen i 10-15 minuter till rätten fått fin färg.

    Servera med ruccolasallad

Kommentarer inaktiverade.