Helstekt kyckling

Helstekt kyckling

Hej matvänner,
Att köpa hel kyckling lönar sig verkligen, och det blir så himla gott också! Man kan ta den kryddning man gillar, men så här gjorde jag:

Ingredienser:
1 hel kyckling
100 g rumsvarmt smör
1 citron, cest och saft
3 klyftor vitlök
1 msk timjan
salt och peppar, jag tog både vit- och svart

En burk créme fraiche till såsen.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175%
2. Torka av kycklingen, salta och peppra runt om
3. Blanda smöret med timjan, salt, peppar och citroncest
4. Gnid in kycklingen med smörblandningen runt om. Lägg resterna av citronen inuti kycklingen
5. Lägg kycklingen på ett galler i ugnen med en ugnform under för att fånga upp safterna.
6. Stek i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader, c:a 1 timme. Ös kyckling då och då.

Häll saften från ugnsformen i en kastrull, häll i créme fraiche och koka ihop. Späd med lite vispgrädde om det behövs.  Servera med till exempel vitkålsgratäng eller blomkålsris, eller bara grönsaker.

En reaktion på “Helstekt kyckling

  1. Pingback: Ceasarsallad | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.